Evelien kwam al dansend te wereld. Zij begon als klein meisje met klassiek ballet en heeft daarna veel verschillende dansstijlen beoefend.

Op 15 jarige leeftijd begon haar carrière als instructor.  Vandaag bezit ze meer dan 25 jaar ervaring in het dance fitness vak. Naast dat ze al 25 jaar wekelijks zelf voor de groep staat gaf ze wereldwijd instructor trainingen & masterclasses voor Booiaka. Daarnaast jureerde ze bij verschillende danscompetities en sleepte ze met verschillende hip hop teams waarvan sommige onder haar leiding meerdere prijzen in de wacht. Ze werkte als assessor voor Les Mills en produceerde ze in 2013 haar eigen dance fitness concert.

Na een paar jaar als freelance danseres voor Entertainment Matters in Amsterdam (van o.a Sneakerz Muzik) is Evelien in 2011 haar eigen dance workout studio begonnen; Luv2Move. In 2020 verkocht ze haar bedrijf.  Klaar voor de volgende uitdaging! 

The Dance Fitness Showdown

Samen met haar neef en oprichter van the Dutch Throwdown organiseert zij deze spikplinter nieuwe competitie. 

"De beat, mijn versnelde hartslag, de energie van de mensen in de zaal. Het is gewoon verslavend. Dance Fitness is mijn manier om de wereld een beetje mooier te maken."